Fysiofitheidscan:

Een test voor iedereen die om zijn/haar gezondheid geeft. Bewegen is gezond. Dat is bekend.

Wat is nu gezond voor u? Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u eigenlijk? Het is goed om daarbij stil te staan. Doe daarom de Fysiofitheidscan. Het is een test voor iedereen. Echt iedereen. Of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet.

Op basis van de resultaten van de Fysiofitheidscan krijgt u een persoonlijk advies. Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart- en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. En er is minder kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk, en de spijsvertering gaat beter werken. U voelt zich gewoon beter en energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress.

De fysiofitheidscan bestaat uit een aantal onderdelen voor fitheid en gezondheid:

  • Het meten van Lichaamssamenstelling: Lichaamsgewicht, Lengte, Percentage Vet, normaal gewichten vet-vrije Massa.
  • Het meten van het Algemeen Uithoudingsvermogen met behulp van de Åstrand test op de fietsergometer (bepalen VO2max).
  • Het meten van de Dynamische Kracht met behulp van een Sprongmat.
  • Het meten van de Handknijpkracht. 
  • Een Basisverslag waarin de meetresultaten aan de Normwaarden gekoppeld worden en via een waarderingsschaal in één oogopslag het persoonlijke resultaat in een breder perspectief geplaatst kan worden als slotconclusie.